Absolutnie wspaniała i absolutnie paskudna książka,
w której autor Piotr Puldzian Płucienniczak odwiedza mazowieckie bary przydrożne i pisze na kolanie ich recenzje, oceniając wystrój, uprzejmość obsługi i jakość dań. Wszystkie wrażenia zostają sklejone artystycznie
a niechlujnie, niczym pierogi, w kolaże,
i opublikowane w tym oto tomie.
Jeżeli chcecie stracić apetyt, a dostać mdłości, polecam.
Olga Wróbel / Kurzojady, 06.2023

Książeczka zawiera trzy trasy turystyczne szlakiem najbardziej interesujących placówek gastronomicznych w województwie mazowieckim. Zachęcam do podróży na „pusty żołądek”, by spróbować, czym mazowiecka chata bogata, jak żyją ludzie i z czym się muszą borykać, żeby pojeść.
– Autor


Książeczka ukazała się przy okazji 6. urodzin „Małego Formatu” (27.05.23) oraz wystawy Sekret małej gastronomii w galerii Przyszła Niedoszła w Warszawie (01.06.23).
Piotr Puldzian Płucienniczak
Mazowieckim szlakiem gastronomii…
korekta koloru: Kuba Maria Mazurkiewicz
korekta kolorytu: Alicja Palęcka
50+40 numerowanych egzemplarzy
108 stron / A5 / pełna paleta barw i smaku
złożono w GIMPie
ISBN: 978-83-957673-3-3
premiera: 27.05 i 01.06.2023
